OMV Petrom, cel mai mare producător integrat de energie din Sud-Estul Europei, continuă proiectul „România plantează pentru mâine”. Pentru 2024 se pregătește plantarea a 25 de păduri urbane în 14 orașe. În paralel, vor continua acțiunile de plantare în zonele care au nevoie de intervenție, atât în urban, cât și în rural. În total, se estimează ca vor fi plantați cu ajutorul asociațiilor partenere și al voluntarilor peste 560 de mii de puieți. Bugetul pentru acest an se ridică la 3,2 milioane de euro.

„Le mulțumesc tuturor celor care s-au alăturat proiectului „Romania plantează pentru mâine”, asociații partenere și voluntari. Împreună suntem mai aproape de obiectivul nostru de a planta 1 milion de copaci în orașe, în perioada 2023-2025, pentru a crea sau extinde zonele verzi atât de necesare acestor comunități. Acest proiect beneficiază de experiența dobândită în timp de <<România plantează pentru mâine>>  și dovedește că, atunci când lucrăm împreună pentru un scop comun, putem avea rezultate impresionante.”  

Christina Verchere, CEO OMV Petrom

După implementarea cu succes a conceptului de păduri urbane în 2023, proiectul ”România plantează pentru mâine” se extinde în mai multe localități pentru crearea de păduri miniaturale urbane. O astfel de pădure miniaturală urbană are rolul de a îmbunătăți calitatea aerului, de a reduce zgomotul, de a crește biodiversitatea și de a diminua efectul de seră. Anul acesta vor avea loc plantări în 14 orașe, printre care București, Constanta, Ploiești, Alexandria și Târgu Jiu. În același timp, plantările din mediul rural vor continua, în zonele care au nevoie de intervenție. Numărul total al puieților care urmează să fie plantați în zonele urbane și rurale anul acesta este estimat la peste 560 de mii.

Acțiunile de împădurire se desfășoară cu sprijinul a șase ONG-uri recunoscute pentru contribuțiile aduse protecției mediului înconjurător din România – Act for Tomorrow, Mai Mult Verde, Plantăm fapte bune în România, Pădurea Copiilor, Viitor Plus și Asociația Parcul Natural Văcărești.

Lansat în 2020, “România plantează pentru mâine” este cea mai mare inițiativă de plantare finanțată din fonduri private din România: aproape 12 milioane de euro pentru perioada 2020-2024. De la debutul proiectului, s-au plantat peste 2.800.000 de puieți. Mai mult de 22.000 de voluntari s-au alăturat acestui efort, participând la 210 evenimente de plantare în toată țara.