Preşedintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a anunțat, pe 5 aprilie, că s-a ajuns la un acord în Coaliție pentru legea offshore, care ar permite începerea extragerii gazului din Marea Neagră. „Am convenit în Coaliție să rezolvăm situația Legii offshore care reglementează exploatarea gazelor naturale în Marea Neagră. Cu toții suntem de acord în privința împărţirii veniturilor din această exploatare că cea mai mare parte să revină statului român şi o parte mai mică către companiile private. Mai exact, vorbim de un procent de 64% pentru stat și de, respectiv, 36% pentru firme. După 4 ani de amânări și ezitări, mă bucur că am ajuns la o concluzie din care românii vor avea, la final, de câștigat. Știm că există companii interesate care ar putea demara rapid exploatarea, o șansă cu atât mai importantă în contextul în care România dorește să reducă dependența de gazele rusești. Cei de la ANRM susțin că în partea românească a Mării Negre există zăcăminte de gaze estimate la 200 de miliarde de metri cubi, în condițiile în care consumul național este de aproximativ 11 miliarde de metri cubi”, a declarat Marcel Ciolacu pentru portalul Economedia.

„Toţi trei (liderii partidelor din coaliţia de guvernare – n.r.) o să semnăm proiectul săptămâna viitoare, îl depunem în Parlament pe procedură de urgenţă. La ultima coaliţie am avut discuţii, am hotărât parametrii legii şi va intra în Parlament săptămâna viitoare. Şi eu şi domnul Ciucă – pentru că suntem toţi parlamentari – domnul Kelemen Hunor vom semna legea, toţi liderii coaliţiei”, a declarat ulterior Marcel Ciolacu, într-o emisiune la Antena 3.

Liderul PSD a susţinut că depunerea la Parlament este o „cale mai uşoară” decât promovarea proiectului de lege prin Guvern. „Şi am făcut şi modificarea, nu este numai offshore, este şi onshore, pentru adâncime, pentru deep, făcută pe aceeaşi legislaţie, adică şi Romgazul va beneficia de aceleaşi facilităţi”, a adăugat Marcel Ciolacu.