Pe 29 aprilie a fost programată o ședință a Adunării Generale a Acționarilor Complexului Energetic Oltenia, în decursul căreia au fost aprobate acordurile de asociere cu OMV Petrom și Tinmar,  cele două companii care au depus oferte de angajament pentru nouă din cele zece investiții pe care și le-a propus societatea în Planul de restructurare. Acesta este valabil până în anul 2026 și prevede închiderea a jumătate din grupurile pe bază de cărbune și a jumătate din carierele miniere.

Vor mai fi păstrate două blocuri energetice la Sucursala Electrocentrale de la Rovinari și un grup energetic la Termocentrala de la Turceni.

De asemenea, Planul prevede reducerea semnificativă a numărului de angajați cu mai mult de jumătate din câți sunt în momentul de față.

Totodată, Planul are și o componentă de investiții. Este vorba de opt parcuri fotovoltaice și două grupuri pe gaze naturale. Parcurile fotovoltaice vor fi construite pe fostele depozite de cenușă de la termocentralele din Gorj și Dolj și în carierele miniere.

Un grup pe gaze de 475 de MW va fi amplasat la Termocentrala de la Turceni, iar altul de 850 MW la Sucursala Electrocentrale de la Ișalnița.