Tranziție energetică fără gaz nu se poate, a avertizat Alexandru Maximescu, vicepreședintele Regulatory & Corporate Public Affairs OMV Petrom, la Simpozionul Român al Energiei 2023. Toate proiectele din surse regerabile vor crea nevoia unui echilibru în sistem, iar cel mai flexibil combustibil pentru asta este gazul, a precizat acesta.

”Ne bucurăm că sunt investiții, dar vor avea nevoie și de combustibil. OMV Petrom și Romgaz cred că au răspunsul”, a spus Maximescu, referindu-se la Neptun Deep. Platforma off-shore nu avea personal permanent și va fi înaltă cât 6 Coloane ale Infinitului puse una peste alta. ”Toate echipamentele sunt făcute special pentru acest proiect. Sunt echipamente de ultimă generație, folosite în marile dezvoltări off-shore din lume la ora actuală”, a spus Alexandru Maximescu.

”Vom deveni producători predominant de gaze naturale, nu de țiței”, a precizat vicepreședintele OMV Petrom. El a subliniat că Neptun Deep este cel mai mare proiect individual de investiție realizat după 1990, depășind 5 miliarde de euro.

 

Citiți articolul integral pe platforma Wall-Street.ro