Directorul general al OMV, Alfred Stern, şi-a exprimat satisfacţia în legătură cu decizia finală de investiţii luată de OMV Petrom şi Romgaz privind planul de dezvoltare a zăcămintelor comerciale de gaze naturale Domino şi Pelican Sud din perimetrul Neptun Deep şi a subliniat că proiectul este un pilon strategic cheie al portofoliului grupului în cadrul Strategiei 2030.
„Sunt încântat să văd că eforturile noastre colective de lungă durată la mai multe niveluri se concretizează prin această decizie finală de investiţie. Neptun Deep a făcut întotdeauna parte din strategia OMV Petrom, fiind un pilon strategic cheie al portofoliului grupului nostru în cadrul Strategiei 2030, în care ne străduim să furnizăm energie într-un mod mai sustenabil în viitor. Având în vedere că România urmează să devină cel mai mare producător de gaze naturale din UE, Neptun Deep ar urma să ofere o sursă de energie fiabilă şi sigură în regiune, întărind în acelaşi timp poziţia grupului nostru în regiunea Mării Negre şi în Europa de Sud-Est”, a declarat şeful OMV.
El a menţionatcă „această decizie de investiţie vine şi într-un moment în care OMV Petrom continuă să construiască soluţii energetice cu emisii scăzute de carbon pentru a satisface cererea în creştere de energie din România”.
OMV Petrom şi Romgaz au anunţat pe 21 iunie că au aprobat planul de dezvoltare a zăcămintelor comerciale de gaze naturale Domino şi Pelican Sud din perimetrul Neptun Deep, acesta urmând să fie depus la Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale pentru confirmare. AGERPRES