Directorul financiar OMV Petrom, Alina Popa, apreciază că prețurile vor continua să rămână la un nivel ridicat până în trimestrul al doilea al anului viitor, când poate fi înregistrată o “oarecare” diminuare a acestora.

“În ceea ce privește prețurile gazelor, estimăm că acestea vor rămâne la un nivel destul de ridicat atât în ultimul trimestru al acestui an, cât și în primul trimestru al anului viitor, până când va exista o alimentare suplimentară la nivel european și, de asemenea, Nord Stream 2 funcționabil. Deci, în opinia noastră, prețurile la gaze vor continua să rămână la un nivel ridicat până în trimestrul al doilea al anului viitor, când am putea observa o oarecare diminuare a prețurilor gazelor”, spune Alina Popa.
CFO-ul OMV Petrom s-a referit și la situația de pe piața internă, unde compania a început negocierea contractelor bilaterale odată cu debutul noului an gazier, care se întinde din octombrie până în septembrie anul următor. ”Parțial, am negociat noi contracte cu clienții noștri și există, de asemenea, unele negocieri în desfășurare chiar acum, în timp ce vorbim. În ceea ce privește impactul,ar trebui să vă așteptați pentru trimestrul al patrulea, la o oarecare creștere a prețurilor la gaze față de trimestrul al treilea, când majoritatea (prețurilor -n.r.) contractelor noastre veneau, fiind negociate din anul precedent. De aceea, (prețul realizat în trimestrul al treilea -n.r.) este la un nivel inferior (celui al pieței -n.r.)”, anunță Alina Popa, citată de portalul Profit.ro.