Criza dintre Rusia și Ucraina trebuie privită ca un „apel de trezire” pentru aprovizionarea cu energie a Austriei și Europei, a spus ministrul austriac al Economiei, Margarete Schramböck. Într-o emisiune la ORF, ea a pledat și pentru crearea unor rezerve strategice de gaze, pentru care ar putea fi necesar un cadru legal, asemănător cu legea stocării petrolului. Pe termen mediu, trebuie extinse alte forme de energie și găsiți alți furnizori de gaze.

Spre deosebire de Germania, de exemplu, Austria are contracte de furnizare de gaze pe termen lung cu Rusia, „și chiar și în cele mai grele vremuri ale Războiului Rece, Rusia a furnizat gaze”, a subliniat ministrul. În plus, Austria are și contracte pe termen lung cu Norvegia.

Totuşi, sunt necesare noi parteneriate energetice, ministrul purtând recent discuții în Emiratele Arabe Unite și Oman. În martie, ea va merge și în Arabia Saudită. UE este în discuții cu Qatar privind livrările de gaz. “Spre deosebire de Uniunea Europeană, noi suntem în favoarea contractelor pe termen lung”, a spus Margarete Schramböck.

Citiți articolul integral pe FinancialIntelligence