Pe 22 septembrie a avut loc inaugurarea ultimelor săli de operație modernizate de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Modernizarea blocului operator a fost finanțată și dintr-o sponzorizare OMV Petrom în valoare totală de șapte milioane de euro.

„OMV Petrom s-a implicat în mod constant în activități ce țin de comunitatea în care își desfășoară activitatea. Astăzi am putut să fim alături de un proiect care s-a desfășurat în ultimii doi ani, în parteneriat cu Spitalul Județean și cu Consiliul Județean și am reușit să avem săli de operație dotate cu aparatură ultra modernă”, a declarat Adrian Nicolaescu, reprezentantul OMV Petrom.

„Astăzi am inaugurat șapte săli de operație, anul trecut am inaugurat șase. Practic, avem cele mai moderne săli de operație din țară în urma unei investiții de peste 11 milioane de euro, investiție făcută în parteneriat Consiliul Județean Prahova și OMV Petrom”, a declarat Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului JUdețean Prahova.

În cele șase săli de operație modernizate în urmă cu zece luni s-au desfășurat deja aproximativ 6.000 de intervenții chirurgicale.

Modernizarea blocului operator al celui mai mare spital din Prahova este datorată unei noi sponsorizări oferită de OMV Petrom. Până acum, compania contribuise cu cinci milioane de euro la acest proiect esențial pentru sănătatea prahovenilor. Astfel, în ultimii doi ani, 11 din cele 13 săli de operație ale spitalului au fost deja dotate cu linii moderne și complete de operație. La această sumă oferită de OMV Petrom se adaugă o nouă sponsorizare în valoare de două milioane de euro. Aceasta vizează aducerea la cele mai înalte standarde medicale a ultimelor două săli de operații, dintre cele 13, de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, care nu erau modernizate. Este vorba de neurochirurgie și chirurgie generală, considerate și cele mai importante din unitatea medicală.