Brokerii au așteptări pozitive pentru Romgaz și OMV Petrom, în contextul unei decizii finale de investiție pentru proiectul Neptun Deep din Marea Neagră

Decizia finală de investiție pentru proiectul de extragere de gaze naturale Neptun Deep din Marea Neagră este estimată pentru mijlocul anului 2023, conform rapoartelor OMV Petrom. Cu alte cuvinte, ar trebui să vedem un anunț din partea operatorilor OMV Petrom și Romgaz cât de curând.

Chiar ministrul Energiei Virgil Popescu este foarte optimist că decizia de investiție a OMV Petrom pentru extracția de gaze din Marea Neagră va fi anunțată în această lună, după cum a spus săptămâna trecută, la Mediaș.

„Sunt foarte optimist că decizia de investiție va fi anunțată. Această decizie va fi comunicată bursei de către ambele companii. Am fost de dimineață la Romgaz, am discutat cu conducerea, sunt pregătiți și astăzi să ia această decizie. Va fi anunțul în cursul lunii iunie”, a spus Virgil Popescu.

Brokerii sunt de părere că această decizie va avea un impact pozitiv asupra cotațiilor celor două companii, listate la Bursa de Valori București, considerând că, în mare parte, informația este deja anticipată și inclusă în cotațiile celor două acțuni.

 

Citiți articolul integral pe platforma FinancialIntelligence.ro