Facturile la gaze achitate în medie de bucureșteni s-au dublat în perioada ianuarie-septembrie a acestui an, aceasta fiind cea mai mare creștere procentuală de prețuri înregistrată în capitalele statelor membre ale Uniunii Europene, relevă date analizate de Profit.ro.

Potrivit ultimelor date, la 1 septembrie, un consumator casnic din București achita un preț (cu taxe și tarife incluse) de 6,11 eurocenți/KWh, dublu față de prețul din ianuarie, de 3,05 eurocenți/KWh. Comparativ, media facturilor achitate de locuitorilor capitalelor statelor membre UE s-a majorat cu 18,4% sau 1,2 eurocenți/KWh, de la 6,52 eurocenți/KWh la 7,72 eurocenți/KWh.
Prețul din septembrie achitat de un consumator casnic din București este cu 23% peste cel din august, cea mai mare creștere lunară înregistrată la nivelul capitalelor UE. Următoarea capitală cu o creștere semnificativă a facturilor la gaze este Atena, cu 13%, urmată de Copenhaga, cu 12%, Bruxelles și Sofia, cu 10%, Amsterdam și Londra, cu 9%, și Paris și Viena, cu 6%.

 

Citiți materialul integral pe Profit.ro