Cancelarul Austriei: Embargoul total în ceea ce privește gazele rusești este imposibil

Introducerea embargoului în ceea ce privește gazul rusesc este imposibil, a declarat jurnaliștilor cancelarul Austriei, Karl Nehammer.

„Poziția Austriei este că a devenit imposibil să se impună un embargo asupra gazelor rusești. Nu numai pentru că Austria este dependentă de gazul rusesc, de el depinde, de asemenea, industria Germaniei, iar dacă aceasta se va prăbuși, atunci și cea austriacă se va prăbuși, ne așteaptă șomajul în masă”, a spus politicianul austriac, citează Rador.

El și-a exprimat încrederea că „sancțiunile inteligente”, cum ar fi restricțiile în ceea ce privește componentele electronice, își vor arăta eficiența în timp.

Nehammer a declarat că Comisia Europeană nu face decât să pregătească un eşec strategic cu instrucțiuni contradictorii privind achizițiile de gaze și, în același timp, nu își respectă propriile promisiuni.

„Auzim multe anunțuri din partea Comisiei Europene, dar foarte puține implementări”, a spus el reporterilor. „Această platformă comună de cumpărare ar fi mai importantă ca niciodată”.