Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, estimează în continuare o cerere în creștere de combustibili tradiționali, scăderea urmând să se manifeste abia după 2030.
Cererea pentru motorină și benzină va crește în continuare în România până în 2030, potrivit cifrelor din strategia actualizată a Petrom, iar o scădere în favoarea transportului electric se va vedea după 2030. Estimarea companiei arată o creștere a cererii de benzină și de motorină cu 5% până în 2030, urmând ca, în deceniul următor, să scadă cu 30% la fiecare dintre cei doi carburanți. La fel, va continua să crească și cererea de combustibili tradiționali pentru aviație, cu 25% până la finalul deceniului, urmând ca în următoarea decadă să scadă cu 30%.
„După 2030 va exista o scădere a acestui consum pe fondul unui impact mai mare al electro-mobilității în transporturi”, a explicat Radu Căprău, director de rafinare și marketing, care a recunoscut însă că cererea din ultimii ani pentru combustibiliu tradiționali a fost peste așteptările companiei și că Petrom va continua să susțină consumul de benzină și motorină și în viitor.