România a făcut multe progrese în tranzitia energetică, cum este zona de regenerabile, unde vedem din nou incentive-uri, şi cred că sectorul privat are un rol esential, pentru că aduce capital, iar o legislatie stabilă este de bază pentru a atrage investitori, a declarat Christina Verchere, CEO OMV Petrom, în cadrul conferinței ZF Power Summit 2024.

”Reglementarea prețurilor a fost introdusă pentru a proteja consumatorii vulnerabili într-un moment dificil, până în 2025. Dar trebuie să pornim un dialog despre cum vom reveni la o piată liberă. E nevoie însă de un mecanism pentru consumatorii vulnerabili, care să poată fi folosit atunci când preturile cresc”.

CEO OMV Petrom a menționat că strategia companiei prevede investiții anuale de 8 miliarde lei pentru a susține tranziția energetică. Proiectele anunțate de companie pe zona de regenerabile totalizează o capacitate de 2 GW.

”România este o economie în creştere, pe care trebuie să o decarbonizăm în acelaşi timp. Nu trebuie să facem una în detrimentul alteia. Le putem face împreună şi Europa susține acest proces. Economia trebuie să crească ca un rezultat al decarbonizării. Chiar şi în momentele dificile, România a fost rezistentă şi economia a crescut”.

 

Citiți materialul integral cu declarațiile Christinei Verchere la ZF Power Summit 2024 aici