Neptun Deep va contribui la tranziția energetică din România, asigurând în același timp continuitatea aprovizionării cu energie și va sprijini creșterea economică a țării, a declarat, într-un interviu pentru Energynomics, Christina Verchere, CEO, OMV Petrom.

„Neptun Deep este cel mai mare proiect de gaze naturale din apele teritoriale românești ale Mării Negre. Împreună cu partenerul nostru Romgaz vom investi până la 4 miliarde de euro în faza de dezvoltare a proiectului, care va genera o producție de aproximativ 100 de miliarde de metri cubi de gaze naturale”, a declarat Christina Verchere.

Potrivit acesteia, proiectul va contribui la tranziția energetică din România, asigurând în același timp continuitatea aprovizionării cu energie și va sprijini creșterea economică. Așadar, suntem foarte hotărâți să concretizăm acest proiect.

„Am luat decizia finală de investiție pentru Neptun Deep în luna iunie a acestui an și am primit aprobarea planului de dezvoltare de către Agenția Națională pentru Resurse Minerale la începutul lunii august. Confirmarea planului de dezvoltare a deschis calea către faza de implementare tehnică. Imediat după aceea, am anunțat semnarea contractului principal pentru dezvoltarea infrastructurii Neptun Deep cu compania Saipem. Saipem va executa lucrări de inginerie, achiziții și construcții în valoare de 1,6 miliarde euro. Contractul include, de asemenea, testarea și punerea în funcțiune a stației de măsurare a gazelor și a secțiunilor de lângă țărm și de pe uscat ale conductei de producție a gazelor, care vor fi construite de alți contractori. Vom continua să avansăm în procesul de achiziții, alte câteva contracte urmând a fi atribuite în acest an”, a mai spus Verchere.

Citiți interviul integral pe platforma Energynomics