Proiectul Neptun Deep pentru extracția gazelor din Marea Neagră „avansează conform planului”, primele livrări de gaze fiind așteptate în 2027, a declarat într-un interviu pentru SeeNews directorul general OMV Petrom Christina Verchere. Ea a precizat că în România „au fost introduse o serie de măsuri fiscale și de reglementare care se reflectă în rezultatele companiei”.

Principalul grup românesc de petrol și gaze va continua să deruleze investiții în conformitate cu obiectivele sale strategice, în ciuda așteptărilor că volatilitatea pe piețele de mărfuri va persista, a declarat Christina Verchere.

OMV Petrom a atribuit 80% din acordurile de execuție pentru proiectul său offshore Neptun Deep din Marea Neagră și este pe cale să înceapă forajul în siguranță în 2025, primele livrări de gaze fiind așteptate în 2027, potrivit acesteia.

„Proiectul Neptun Deep avansează conform planului, iar acest lucru este foarte important pentru noi toți din perspectiva accesului la gaze naturale, dar și din punct de vedere economic […] Recent am asigurat platforma de foraj și serviciile integrate de foraj, prin contracte semnate cu Transocean, respectiv Haliburton Energy Services România și Newpark Drilling Fluids Eastern Europe, în valoare cumulată de aproape 0,5 miliarde de euro”, a spus Christina Verchere.

Citiți materialul integral aici