Teraplast S.A. ramane si pe finalul anului 2021 compania care a atras interesul celor mai multi investitori individuali de la Bursa de Valori Bucuresti. Societatea a confirmat evolutia excelenta din acest an a business-ului, publicand cresteri de +40% a cifrei de afaceri si a profitului la 9 luni si continua sa ramana pe primul loc al clasamentului BVBescu Retail Pulse Chart. Societatea din Bistrita-Nasaud a atras atentia a 67% investitori si domina clasamentul interesului investitorilor de retail pentru companiile listate Bursa de Valori Bucuresti inca din luna mai.

Banca Transilvania urca o pozitie, pana pe 2 si se apropie din nou de prima pozitie. Societatea bancara a fost votata de 62% dintre investitorii de retail.

Clasamentul a fost realizat in luna noiembrie 2021 de site-ul bvbescu.ro, cu ocazia evenimentului „The Power Table – Cum arata rezultatele financiare pe Trimestrul III si cum investim„, care a avut loc pe 17 noiembrie.

Preturile mari la energie si gaze focuseaza atentia investitorilor pe companiile din domeniu

Companiile din energie reintra pe final de an in focusul investitorilor, pe fondul crizei din energie, care a generat astaptari de cresteri ale profiturilor. Astfel, Nuclearelectrica S.A. revine in Top 3, Romgaz S.A. reintra in Top 10, OMV Petrom urca pe 9, iar Transgaz S.A. urca 7 pozitii si intra in Top 20. Conpet S.A. si Transelectrica S.A. – alte 2 companii care in urma cu doar 3 luni pareau sa piarda din interesul investitorilor, urca pana pe locurile 29, respectiv 30.

Piata AeRO: scadere a interesului investorilor de retail, pentru prima data in acest an

Dupa o serie de listari primite mai putin bine de catre investitorii de retail, societatile din piata AeRO au pierdut putin din focusul acestora, pe finalul acestui an. Daca jumatate dintre primele 40 de pozitii erau ocupate in luna august de societati listate pe piata secundara, numarul acestora s-a redus acum cu 25%. iHunt Technology Import-Export paraseste Top 10, coborand pe 13, in timp ce Simtel Team, Arctic Stream si 2 Performant Network S.A. ies din Top 20. Arctic Stream inregistreaza chiar cea mai mare scadere a atentiei, coborand 12 pozitii, pana pe locul 31.

Nici societatile listate in ultimele luni nu se bucura in acest moment de multa atentie din partea investitorilor de retail. Adiss, Appraisal & Valuation si Conections Consult intra in top, insa nici una dintre acestea nu reuseste sa patrunda in Top 40. Conections Consult este cea mai bine clasata dintre, ocupand locul 43, atragand interesul a doar 10% dintre participantii la sondaj.

In schimb, situatia este cu totul alta in cazul Bitnett Systems – societate care pana nu demult a trecut de pe Piata AeRO pe Segmentul principal. BNET reintra in TOP 5, dupa o perioada in care a parut sa piarda o parte din atentia investitorilor de retail.

Care sunt castigatorii si pierzatorii finalului de an

SSIF BRK Financial Group S.A., singura de servicii de investitii financiare listata la Bursa de Valori Bucuresti, incepe sa atraga atentia din ce in ce mai multor investitori, dupa listarile intermediate in 2021, si patrunde pentru prima data in Top 20, urcand 7 pozitii, aflandu-se pe locul 16. Intre primele 20 patrunde si Transport Trade Services, societate listata in aceasta vara, care urca 3 pozitii si ocupa locul 19.

Doua dintre companiile din zona farmaceutica au reusit printre cele mai mari cresteri in atentia invetitorilor de retail in aceasta toamna. Astfel, Biofarm S.A. urca 17 pozitii si ajunge pe 24, in timp ce Antibiotice Iasi S.A. urca 11 pozitii si se apropie de Top 30. Cea mai mare urcare in clasamentul din luna noiembrie apartine producatorului de materiale de constructii Cemacom S.A., care urca 19 pozitii, ajungand pe locul 36.

De partea cealalta, Farmaceutica Remedia S.A., Star Residence Invest si Turbomecanica S.A. parasesc Top 40. Cele 5 SIF-uri raman si ele in subsolul clasamentului, atragand mai putin de 10% din atentia investitorilor si nereusind sa iasa din conul de umbra in care se afla. Nici una dintre cele 5 societati de investitii nu se regaseste Top 50.

Iata care sunt companiile care ocupa primele 10 pozitii din punctul de vedere al interesului investitorilor individuali la Bursa de Valori Bucuresti, in luna noiembrie 2021:

BVBescu Retail Pulse Chart este un indicator care arata interesul investitorilor individuali fata de companiile listate la Bursa de Valori Bucuresti si este realizat pe baza unui chestionar completat de catre investitorii individuali din comunitatea BVBescu.ro.