Comisia Europeană încurajează toate părțile implicate să accelereze pașii necesari pentru a lansa Interconectorul Grecia-Bulgaria (IGB) cât mai curând posibil, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, care a primit o scrisoare din partea fostului ministru al Energiei din România.

Fostul ministru al Energiei din România, Răzvan Nicolescu, i-a trimis o scrisoare comisarului european pentru Energie, Kadri Simson, în care îi cere să ia măsuri pentru a accelera lansarea Interconectorului Grecia-Bulgaria, care are ca scop transportul gazelor din Azerbaidjan.

“Putem confirma primirea scrisorii și vom răspunde în timp util. IGB este un proiect de interes comun și considerăm că această interconectare este o piesă crucială de infrastructură necesară pentru a diversifica aprovizionarea cu energie în Europa de Sud-Est și pentru a consolida piața internă a energiei. Astfel, încurajăm toate părțile implicate să accelereze pașii necesari pentru a lansa IGB cât mai curând posibil”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Citiți articolul integral pe platforma Economedia.ro