Coaliția de guvernare intenționează să introducă, de anul viitor, o taxă de 1% pe cifra de afaceri a companiilor cu afaceri care depășesc 100 de milioane de euro. Măsura a fost agreată deja la nivel de specialiști și urmează să fie supusă deciziei politice a conducerii coaliției de guvernare în perioada următoare, au declarat surse guvernamentale pentru Profit.ro.
Taxa de 1% pe cifra de afaceri a fost susținută de PSD și la finalul anului trecut, când estimările indicau venituri probabile din această măsură de peste 5 miliarde de lei (1 miliard de euro). Săptămâna aceasta, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că taxa pe cifra de afaceri „este pe agenda de discuții”, dar, potrivit informațiilor Profit.ro, la acest moment există deja un acord. O taxă precum cea de solidaritate se va vedea în accelerarea inflației, deja aflată la cote ridicate, consideră economiștii.
„Taxa de solidaritate” de 1%, gândită pentru companiile cu cifra de afaceri mai mare de 100 de milioane de euro, ar lovi, dacă va fi și introdusă, în peste 330 de companii, în frunte cu Automobile Dacia, OMV Petrom, Lidl, Kaufland, Ford România, Rompetrol, Dedeman, Carrefour, aflate pe primele poziții ale ierarhiei, raportat la afacerile anuale actuale.

Citiți articolul integral pe Profit.ro