Companiile petroliere au dat asigurări că nu există riscul unei creşteri importante a preţurilor sau al scăderii stocurilor de carburanţi, se arată într-un comunicat al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).
Conducerea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a avut pe 24 martie o întâlnire de lucru, la sediul Autorităţii, cu reprezentanţii companiilor petroliere care au răspuns invitaţiei ANPC, respectiv Rompetrol, OMV Petrom, MOL şi Gazprom.
În acest context, operatorii economici prezenţi au dat încă o dată asigurări că nu există nicio posibilitate, cel puţin într-o perioadă predictibilă, de diminuare a stocurilor de carburanţi sau de modificare importantă a preţului, ceea ce nu justifică niciun fel de îngrijorare din partea consumatorilor.
Anterior, Virgil Popescu, ministrul energiei, scrisese pe Facebook că România deține toate resursele necesare pentru a asigura consumul de carburant atât pentru populație, cât și pentru economie: “În urma apariției unor speculații de presă pe tema rezervelor de carburant la nivel național, Ministerul Energiei infirmă categoric existența unei astfel de probleme atât în privința stocurilor, precum și în privința aprovizionării cu carburanți. România deține toate resursele necesare pentru a asigura consumul atât pentru populație, cât și pentru economie.”

„În prezent, dispunem de suficiente stocuri pentru a răspunde cererii clienților noștri. Că și până acum, OMV Petrom va face toate eforturile pentru a asigura accesul neîntrupt al clienților la produse petroliere”, au declarat oficialii OMV Petrom, citați de FinancialIntelligence.ro