Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, a declarat că instituția anchetează grupurile CEZ și Electrica, pentru că există suspiciuni vă ar fi îngreunat migrația clienților casnici de energie electrică spre alt furnizor.

“Elementul de concurență pe partea de funizare, sau elementul cheie, este legat de migrația clienților. Ăsta este sensul liberalizării ca un client, în special casnicii pentru că la ei este nouă liberalizarea, industrialul s-a liberalizat mai demult. Casnicii au acum posibilitatea de a se muta de la furnizorul lor tradițional spre un furnizor nou. Asta este ajutorul pe care îl aduce libertalizarea pieței pentru consumator și atunci pe zona asta suntem foarte atenți ca nu cumva furnizorii mari, cei tradiționali, care sunt legați de firme de distribuție, să împiedice această migrație”, a declarat președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, la Simpozionul Român al Energiei – SIREN 2021.

Chirițoiu a dat și câteva exemple de investigații. “Am atenționat la începutul liberalizării companiile că vom monitoriza acest proces. Avem suspiciuni că cu tot avertismentul nostru sunt lucruri în neregulă pe această piață și investigăm comportamentul CEZ-ului și al Electrica în acest sens. Vreau să terminăm foarte repede această investigație ca să putem să avem impact în piață. Important este să facem ca lucrurile să meargă bine și ca oamenii să se poată mișca ușor în căutarea unor oferte mai bune”, a spus Chirițoiu.