România trebuie să facă paşi mari, gigantici sau de elefant, în ceea ce priveşte Tranziţia Verde, altfel ne vom merita soarta, consideră Cristina Chiriac, preşedinta Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin.
„M-am întors de la Bruxelles, am avut un forum economic. E o discrepanţă atât de mare în ceea ce se întâmplă acolo şi nivelul discuţiilor şi al strategiilor, aşa cum se creează, şi nivelul la care noi trăim aici, în România, încât îmi dau seama că decalajul acesta probabil că se va adânci şi mai mult datorită lipsei experţilor pe care România îi are. Pentru că mulţi dintre cei care sunt foarte buni pe tot ceea ce înseamnă Tranziţie Verde activează astăzi fie la Bruxelles, fie în alte ţări şi sunt creiere generatoare de idei inovative. Nu doar că la Bruxelles se vorbeşte de tranziţie verde, se vorbeşte de surse de energie eoliană, nucleară ş.a.m.d. un univers extrem de îndepărtat din punct de vedere al strategiei româneşti, aşa cum o vedem noi percepută. Va fi un must şi dacă România nu va face paşi destul de mari, gigantici, de elefant, nu de gândăcel, atunci să ştiţi că ne merităm soarta. Iar aici trebuie să dăm un concurs cu toţii, nu doar statul român sau doar cei care sunt în partea de ONG sau doar câteva întreprinderi”, a spus Cristina Chiriac, la conferinţa „România – Banking & Business”.
Ea a afirmat că ar trebui să se înceapă prin ecologizare şi ar trebui gândite modalităţi de restructurare a cadrului legislativ.
„Trebuie să începem cu eficientizarea cadrului birocratic, astfel încât toate aceste proceduri care eficientizează şi ajută pentru implementare la Tranziţie Verde să se facă într-un timp real, nu peste şase luni sau un an de zile de la data la care tu ai depus un dosar”, a declarat Cristina Chiriac. AGERPRES