OMV Petrom, cea mai mare companie integrată de energie din sud-estul Europei, a invitat în weekendul 18-19 martie voluntari pentru a planta o pădure urbană în Parcul de Vest din Ploiești. Circa 200 de voluntari au plantat 2.500 de puieți pe 2.500 de metri pătrați.

Acțiunea face parte din calendarul de plantări al proiectului „România plantează pentru mâine” care, în acest an, își concentrează atenția către zonele urbane. La nivelul întregii țări, peste 330.000 de puieți vor fi plantați în cadrul unor mini păduri urbane în 20 de orașe, inclusiv Ploiești.

În fiecare an, ‘România plantează pentru mâine’ ajută comunitățile să devină mai verzi și mai curate. Vreau să le mulțumesc voluntarilor noștri, autorităților și partenerilor noștri, cu care am plantat peste 2 milioane de copaci în ultimii trei ani. ‘România plantează pentru mâine’ face parte din strategia noastră mai amplă de a construi un viitor durabil pentru comunități și societate”, a declarat Christina Verchere, CEO OMV Petrom.

Conceptul pădurilor miniaturale urbane a fost introdus în România de către OMV Petrom în 2021, și a fost implementat cu succes în 5 localități: Moinești, București, Giurgiu, Buftea și Urziceni. Pădurea miniaturală urbană are rolul de a îmbunătăți calitatea aerului, de a reduce zgomotul, de a crește biodiversitatea și de a diminua efectul de seră.

Lansat în 2020, “România plantează pentru mâine” este cea mai mare inițiativă de plantare finanțată din fonduri private din România. În perioada 2020-2022, peste 10.000 de voluntari au împădurit peste 450 hectare, în cadrul a 60 de plantări, cu o contribuție totală de 5,7 milioane de euro. Pentru acest an, bugetul se ridică la 3 milioane de euro.

Acțiunile de împădurire se desfășoară cu sprijinul a șase ONG-uri recunoscute pentru contribuțiile aduse protecției mediului înconjurător din România – Act for Tomorrow, Mai Mult Verde, Plantăm fapte bune în România, Pădurea Copiilor, Viitor Plus și Asociația Parcul Natural Văcărești.