Dacia Sandero a devenit cel mai bine vândut model de mașină în Europa, luna trecută, pentru prima oară de la lansarea sa în 2008 și a reușit să detroneze liderul tradițional, Volkswagen Golf. Poziția de lider a venit și în condițiile în care vânzările altor mari producători au scăzut drastic, din cauza crizei semiconductorilor.

Clasarea pe primul loc a venit într-un moment dificil pentru piață, care a avut o cădere de 24% în iulie, la mai puțin de un milion de unități. Este prima contracție în decurs de patru luni.

Vânzările Sandero, 20.446 de unități în iulie, au crescut cu 6% față de aceeași perioadă a anului trecut, dar tot au fost cu un minus de 2% față de iulie 2019.

Modelul Golf, abonat de obicei la prima poziție, a scăzut cu 37% față de aceeași perioadă a anului trecut. În iulie s-a plasat pe locul doi, urmat de Toyota Yaris.

Grupul auto francez Renault a raportat la începutul lunii iulie o creştere de 18,7% a vânzărilor în primul semestru al acestui an, în timp ce vânzările de automobile marca Dacia au crescut cu 24,5%, graţie noului Sandero care a fost cel mai bine vândut model de pe piaţa de retail din Europa.