Brusc, marile companii energetice grecești au început să iubească România. Mai întâi, a fost compania publică de electricitate PPC, care a deschis calea prin tranzacția majoră de achiziție a activelor și companiilor deținute în această țară din Balcani de compania italiană Enel, iar acum urmează celălalt grup mare grecesc din domeniul energiei, Helleniq Energy.

În România este prezentă și compania Mytilineos, care deține proiecte de surse regenerabile de energie în diferite stadii de dezvoltare și construcție, în principal parcuri fotovoltaice cu o capacitate totală de aproximativ 500 MW, cel puțin așa rezultă din rezultatele financiare semestriale ale companiei. Deține un portofoliu de licențe și, conform tacticii sale obișnuite, încheie contracte cu alți investitori interesați pentru vânzarea proiectelor pe care mai întâi le-a construit și acum le livrează la cheie.

După calculele noastre, Mytilineos trebuie să fi vândut deja ceea ce avea în urma acordurilor anunțate ieri cu Helleniq Energy, dar și anterior cu PPC. Aceste ultime două companii cumpără parcuri fotovoltaice pe care Mytilineos le construiește în România. Așadar, sunt trei mari grupuri grecești din domeniul energiei care activează pe piața surselor regenerabile de energie (SRE).

 

Citiți analiza integrală pe portalul Economedia.ro