România se află pe locul 8 și respectiv 6 în Uniunea Europeană, în topul țărilor cu cea mai ieftină benzină și motorină. Dar, deși cotațiile barilului au rămas aproape constante în ultima perioadă, în ultima lună carburanții s-au scumpit cu circa 50 de bani per litru.

Benzina a trecut din nou de 7 lei/litru, iar motorina de 9 lei/litru, fără compensarea de 50 de bani oferită de stat. Pe 8 noiembrie 2022, prețul benzinei standard era de 7,2 lei/litru (7,7 lei/l fără compensare) și cel al motorinei standard, de 8,57 lei/litru (9,07 lei/l, fără compensare).

Pe 8 octombrie 2022, însă, prețul benzinei standard era de 6,64 lei/litru (7,14 lei/l, fără compensare) și cel al motorinei, de 8,04 lei/litru (8,54 lei/l, fără compensare).  Prin urmare, într-o lună, benzina s-a scumpit cu 56 de bani și motorina cu 53 de bani, conform datelor peco-online.ro.

În aceasta perioadă România se află pe locul al 8-lea în Uniunea Europeana în topul țărilor cu cea mai ieftină benzină, după Bulgaria, Croatia, Cipru, Ungaria, Malta, Polonia, Slovenia.

În cazul motorinei, țara noastră este situată pe locul 6 între statele Uniunii Europene în ceea ce privește cel mai mic preț la acest tip de combustibil, după Bulgaria, Ungaria, Malta, Polonia, Slovenia.