„Fondul Prahova pentru Educație”, programul de finanțare privată coordonat de Fundația Comunitară Prahova și sprijinit de OMV Petrom, finanțează în a doua sa ediție încă 11 proiecte din județul Prahova.

„De la renovarea cantinelor școlare, a salilor de clasă, la ateliere de radio-jurnalism sau de protecția mediului, cele 11 proiecte, selectate de un juriu independent, susțin educația formală și non formală a mii de elevi prahoveni. OMV Petrom sprijină și în anul 2023 activitățile Fondului cu 1.000.000 lei, din care valoarea granturilor nerambursabile este de 850.000 lei, la care se adaugă suma de 160.000 lei prin contribuția Grup Feroviar S.A., Poerner România, Vadeco, Rohrer Servicii Industriale, parteneri de afaceri ai OMV Petrom”, anunță Fundația Comunitară Prahova.

„Prima ediție a Fondului Prahova pentru Educație a fost un succes și mă bucur să văd că și anul acesta s-au înscris multe organizații care doresc să îmbunătățească condițiile în care învață elevii prahoveni. Acest lucru ne încurajează să susținem în continuare, împreună cu partenerii noștri, astfel de proiecte importante. Educația este un domeniu prioritar pentru noi și credem că prin implicarea comunităților și a ONG-urilor reușim să răspundem concret și eficient nevoilor locale. Le urăm succes câștigătorilor din acest an și îi asigurăm de susținerea noastră pe termen lung”, a declarat Adrian Nicolaescu, Director Optimizare Lanț Valoric Est OMV Petrom.

În urma apelului de proiecte lansat în luna aprilie, 30 de echipe au aplicat la granturile nerambursabile ale Fondului „Prahova pentru Educație – ediția a II-a’’. În urma verificării eligibilității proiectelor, echipa Fundației Comunitare Prahova a declarat eligibile 28 de propuneri, iar juriul independent al Fondului a selectat, în perioada 20 iunie – 15 iulie, cele 11 inițiative câștigătoare.

Lista tuturor proiectelor depuse poate fi consultată aici.