Cu un plan de investiții de peste 11 miliarde de euro până în 2030, cel mai mare din sectorul energetic românesc, OMV Petrom a pornit pe drumul tranziției energetice spre decarbonare.

„Tranziția energetică este o mișcare globală către o economie durabilă cu impact redus asupra mediului. Uniunea Europeană are ca obiectiv să devină neutră din punctul de vedere al emisiilor de carbon până în 2050, iar România s-a angajat să-și reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu 55% până în 2030”, a spus Franck Neel, membru al Directoratului în cadrul OMV Petrom, într-un interviu pentru Revista Biz.

Potrivit acestuia, OMV Petrom și-a propus să aibă un rol activ în procesul de decarbonare a economiei și în sprijinirea tranziției către un mix energetic cu emisii reduse de carbon. La sfârșitul anului 2021, OMV Petrom a lansat Strategia pentru 2030, obiectivul nostru fiind să conducem tranziția energetică în România și în sud-estul Europei.

„Pentru a realiza acest lucru și a ajunge la operațiuni neutre în materie de carbon până în 2050, ne concentrăm pe trei piloni de transformare. Primul este o tranziție către oportunități de afaceri cu emisii reduse și zero, care este esențială pentru succesul nostru viitor. Al doilea pilon vizează creșterea  importanței  gazelor în portofoliul nostru la nivel regional. Al treilea este optimizarea afacerii noastre tradiționale pentru a o face mai eficientă și mai durabilă. Importanța gazelor naturale pentru tranziția energetică a României este crucială, întrucât acestea reprezintă o sursă de energie versatilă si cu emisii reduse, oferind în același timp flexibilitate pentru integrarea în mix a unei ponderi mai mari de energie regenerabilă”, a mai spus Franck Neel.

 

Citiți interviul integral pe RevistaBiz.ro