Fundația Comunitară Prahova lansează a treia ediție a „Fondului Prahova pentru Educație”, un program de finanțare privată sprijinit de OMV Petrom. Scopul programului este acela de a aloca granturi pentru a susține proiecte educaționale dezvoltate de către organizații neguvernamentale, unități de învățământ sau instituții publice din județul Prahova.
Fondul Prahova pentru Educație isi propune să finanțeze anul acesta între 10 și maxim 17 proiecte medii și mari educaționale din județ, proiecte ce au potențialul de a transforma comunitatea și de a oferi un mediu propice dezvoltării copiilor. Al treilea apel de proiecte va avea loc în perioada 10 aprilie – 31 mai 2024. OMV Petrom sprijină și în anul 2024 activitățile Fondului cu 2.000.000 lei, din care valoarea granturilor nerambursabile este de 1.750.000 lei.

Bianca Dăniță, Director executiv Fundația Comunitară Prahova, a declarat: „Fiecare dintre noi are un potențial uriaș de a aduce schimbări pozitive în comunitate, iar prin colaborare și acțiune colectivă, putem construi un viitor mai bun pentru noi toți. Educația este pilonul central al dezvoltării unei comunități prospere și echitabile și unul dintre domeniile în care Fundația Comunitară Prahova s-a implicat activ încă de la înființarea sa. Prin Fondul Prahova Pentru Educație, ajuns acum la cea de-a treia ediție, ne propunem să continuăm sprijinirea și încurajarea inițiativelor educaționale inovatoare și sustenabile, pentru a asigura accesul la educație de calitate pentru copiii și tinerii din comunitatea prahoveană.”
Adrian Nicolaescu, Director Optimizare Lanț Valoric Est OMV Petrom, spune la rândul său: „În peisajul inițiativelor noastre de implicare socială, educația ocupă o poziție centrală și acest angajament izvorăște din credința profundă în puterea sa transformatoare, în potențialul său de a genera schimbări pozitive durabile în comunitățile noastre. Ne bucurăm să fim alături de Fundația Comunitară Prahova finanțând Fondul pentru Educație Prahova pentru al treilea an consecutiv, într-un parteneriat prin care susținem membrii comunității și ONG-urile locale să se implice activ în îmbunătățirea sistemului educațional local. Educația este un pilon fundamental al progresului social. Oferind acces la educație de calitate și oportunități de învățare pe tot parcursul vieții, comunitățile pot asigura sustenabilitatea pe termen lung a economiilor și societăților lor. Investiția în Fondul pentru Educație Prahova pe care o facem azi este de fapt o investiție orientată către modelarea unui viitor mai luminos.”

„Fondul Prahova pentru Educație– ediția a III-a” și-a propus să susțină și în 2024 proiectele care pun accent pe dezvoltarea infrastructurii școlare de bază, infrastructură digitală, STEAM (știință, tehnologie, inginerie, artă și matematică) sau sportivă și care au ca scop dezvoltarea abilităților copiilor, tinerilor, adulților și a grupurilor vulnerabile.

În cadrul celor două ediții trecute, au fost primite 85 aplicații de la unități de învățământ, instituții publice și organizații non-profit, dintre care 79 aplicații au fost eligibile pentru a fi jurizate. La finalul jurizării , 19 proiecte au fost declarate câștigătoare ale unui fond total de 1.890.000 lei.