Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din țară, intenționează să cumpere mai multe societăți de furnizare, potrivit unui anunț al companiei.

Compania caută să achizițoneze servicii de consultanță pentru achiziționarea unei companii de furnizare de energie electrică și gaze naturale, potrivit unui anunț publicat în sistemul electronic de achiziții publice.

Noutatea este că Hidroelectrica vrea servicii de consultanță pentru a achiziționa nu una, ci până la trei companii de furnizare, după cum vedem în convocatorul Adunării Generale a Acționarilor prin care compania cere acordul pentru cumpărarea serviciilor de consultanță.

“Hidroelectrica își propune să dezvolte în continuare portofoliul de furnizare, pe de-o parte in contextul diversificării surselor de vânzare a energiei produse, care în prezent este supusă volatilității piețelor en gros de energie, permițând in acest mod o creştere a predictibilitatii veniturilor societății, iar pe de altă parte, extinderea portofoliului de furnizare reprezintă, în cadrul strategiei companiei noastre modul cel mai eficient de monetizare a Certificatelor verzi provenite din portofoliul de producție din surse regenerabile pe care Hidroelectra îl deține și care a fost recent completat prin achiziția centralei eoliene de la Crucea, cu o capacitate instalată de 108 MW. În acest context ne propunem să explorăm posibilitatea creşterii portofoliului de furnizare prin analiza detaliată a maximum 3 societăți care activează în acest domeniu, în vederea unor eventuale preluări”, arată compania

Hidroelectrica este cel mai mare, ieftin, și profitabil producător de energie electrică din România, controlat de stat. Mai recent, compania a intrat și pe segmentul de furnizare a energiei electrice pentru clienții casnici, și are printre cele bune oferte de pe piață. Asta pentru că își permite să furnizeze propria energie, pe când ceilalți trebuie să o cumpere. Compania a reușit să ajungă la peste 100.000 de clienți casnici, după ce a operaționalizat o platformă online foarte simplă de contractare.