Hidroelectrica va depune o ofertă pentru cumpărarea firmei de furnizare CEZ Vânzare, care se află acum în portofoliul MIRA, potrivit datelor prezentate de societate.

Consiliul de Supraveghere al Hidoelectrica decis „avizarea ofertei Hidroelectrica in cadrul procesului de achizitie a CEZ Vanzare”, potrivit informaţiilor publice de pe site-ul producătorului de energie, oficializând astfel intenţia companiei, despre care se vorbea de mai multă vreme în piaţă, de a achiziţiona una dintre marile firme de furnizare a energiei electrice din piaţa locală.

În primăvară, Hidroelectrica anunţa că vrea să achiziţoneze servicii de consultanţă pentru preluarea unei companii de furnizare de energie electrică şi gaze naturale. Consultantul selectat a fost Deloitte, cu care producătorul a semnat contractul de consultanţă pentru a i se face o analiză legată de achiziţia unui furnizor. De atunci, piaţa a speculat că este vorba fie de Electrica Furnizare, fie de CEZ Vânzare, ca ţinte ale preluării.

CEZ Vânzare este firma de furnizare deţinută de grupul ceh CEZ în România, care a fost cumpărată, odată cu toate celelalte active (distribuţia, parcul eolian din Dobrogea, microhidrocentralele din Caraş) de către Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA), într-o tranzacţie totală de 4,7 miliarde de lei. CEZ Vânzare are circa 1,38 milioane de clienţi casnici şi comerciali.