Listarea Hidroelectrica este o oportunitate uriaşă de dezvoltare pentru Bursa de Valori Bucureşti (BVB) care îşi consolidează astfel intrarea în liga mare a burselor europene, iar prezenţa Hidroelectrica pe bursă va atrage în România resurse importante de bani şi jucători instituţionali mari din toată lumea, a afirmat Horia Gustă, preşedintele Asociaţiei Administratorilor de Fonduri (AAF).

AAF salută decizia istorică de listare a Hidroelectrica, prin vânzarea unui pachet de acţiuni deţinute de Fondul Proprietatea (FP), o oportunitate pentru dezvoltarea accelerată a pieţei de capital din România, dar şi pentru investitorii de retail care vor să devină acţionari ai celui mai mare producător de energie verde din România, cu acţionar majoritar de stat.

Românii interesaţi să devină investitori la Hidroelectrica o pot face şi prin intermediul fondurilor de investiţii, unde nivelul investiţiei este sensibil mai mic decât limita minimă de 50 de acţiuni H2O stabilită în prospectul aprobat. Pachetul de acţiuni deţinute de FP care a intrat la tranzacţionare pe Bursa de la Bucureşti este de 17,34%.

„Listarea Hidroelectrica, „perla energiei româneşti” cum deja se spune, este deopotrivă un moment istoric, pentru sectorul energetic local, pentru piaţa de capital autohtonă, pentru investitorii români şi, nu în ultimul rând, pentru România, în perspectivă. Această ofertă publică iniţială este o oportunitate uriaşă de dezvoltare pentru BVB, care îşi consolidează astfel intrarea în liga mare a burselor europene şi suntem încrezători că prezenţa Hidroelectrica pe bursă va atrage în România resurse importante de bani şi jucători instituţionali mari din toată lumea”, a declarat Horia Gustă, preşedintele Asociaţiei Administratorilor de Fonduri din România.

Potrivit acestuia, listarea Hidroelectrica este o oportunitate şi pentru investitorii de retail din România, adică pentru micii investitori care vor să economisească inteligent pentru viitor. „Chiar dacă nu dispun de suma necesară pentru a achiziţiona pachetul minim H2O, aceştia pot deveni investitori în Hidro prin intermediul fondurilor de investiţii cu expunere pe piaţa locală de capital. Tot ce trebuie să facă cei interesaţi este să meargă la administratorii de fonduri de investiţii sau la băncile care distribuie fonduri de investiţii şi să întrebe despre fondurile de investiţii în acţiuni”, a adăugat Horia Gustă. AGERPRES