Societatea Parc Fotovoltaic Rovinari Est, deținută în proporții egale de OMV Petrom și Complexul Energetic Oltenia, a primit nu mai puțin de opt oferte la licitația pentru construcția celor patru parcuri fotovoltaice, stabilită prin progranul de restructurare a CE Oltenia, potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).
Contractul se referă la “proiectarea, achiziția, realizarea, punerea în functiune, operarea timp de trei ani și transferul de parcuri fotovoltaice pe depozitele de zgură si cenușă aferente sucursalelor energetice și pe haldele din cadrul sucursalei miniere”. Este vorba despre patru parcuri, fiecăruia dintre ele fiindu-i atribuit un număr de lot: Ișalnița de 85 MWp (lot 1), Rovinari Est de 110 MWp (lot 2), Tismana 1 de 128,3 MWp (lot 3) și Tismana 2  de 131,67 MWp (lot 4).

Valoarea estimată a contractului este de 374 de milioane de euro. 70% din investiție este finanțată din Fondul pentru Modernizare al UE. Potrivit datelor din SEAP, au fost depuse opt oferte din partea unor firme sau consorții, din România, Tucia, SUA și China, pentru construirea și operarea acestor parcuri.

Citiți articolul integral pe platforma Economica.Net