Fabrica de biciclete pregătită la Timișoara de Sport Mechanical Workshop, unul din partenerii Decathlon, prezentată drept cea mai mare din Europa, se apropie de momentul deschiderii, pregătit pentru toamna acestui an.

Fabrica va concentra întreaga activitate de producție de biciclete a Decathlon în România, o investiție de peste 30 de milioane de euro vizând producția a circa 1.5 milioane de biciclete anual, pentru România și Europa. Astfel, potrivit ultimelor planuri, după faza de start-up, fabrica va produce 1,5 milioane de biciclete anual, normale și electrice.

Sport Mechanical Workshop deja asamblează biciclete pentru Decathlon, într-un spațiu închiriat de 5.000 metri pătrați în Timișoara. Însă noua fabrică, poziționată lângă oraș, va avea o suprafață de peste 23.000 metri pătrați, arată siteul și bike-eu.com.

La începutul anului 2016, Sport Mechanical Workshop asambla 300 de biciclete pe zi, astăzi media fiind de 3.500 unități. Fondată în 2016, Sport Mechanical Workshop este deținută de investitorii italieni Francesco Russo și Vittorio Olagnero, împreună cu partenerul român Laszlo Nyaradi.