Investițiile globale în energie vor ajunge la aproximativ 2.800 de miliarde de dolari în 2023, din care peste 1.700 de miliarde de dolari vor fi investite în tehnologii energetice curate, precum vehiculele electrice, energiile regenerabile și sistemele de stocare, arată un raport al Agenției Internaționale pentru Energie.

Ca un semn al modului în care progresează tranziția energetică, raportul World Energy Investment al AIE notează că se așteaptă ca investițiile în energia solară să atragă mai mult de 1 miliard de dolari pe zi în 2023.

Fatih Birol, directorul executiv al AIE, a declarat la CNBC că investițiile în energia solară “vor depăși pentru prima dată valoarea investițiilor în producția de petrol”. El a mai spus că există “un decalaj tot mai mare între investițiile în energia fosilă și investițiile în energia curată”.

Au existat trei motive pentru acest lucru, a susținut el. În primul rând, costul energiei curate, cum ar fi energia solară și eoliană, “devine din ce în ce mai ieftin”, a spus el.

 

Citiți articolul integral pe platforma Economedia.ro