Gradul de umplere al depozitelor de gaze naturale din România este de 87,16% din capacitate, un nivel foarte apropiat de media la nivelul Uniunii Europene, conform cifrelor Transgaz. Directorul general al operatorului național de transport al gazelor naturale, Ion Sterian, dă asigurări că, la actualul nivel de consum, România nu va trebui să apeleze la importuri.

România este printre fruntașele la nivel european în ceea ce privește gradul de înmagazinare în depozitele de gaze naturale. Datele Transgaz arată că acesta reprezintă 99,46% din mediei UE, 87,63%, este vorba de cele mai recente date agregate la nivel european, publicate de Gas Infrastructure Europe (GIE) pe 20 decembrie.

„Consumul zilnic din această iarnă, în zilele în care a fost frig, a fost de 46 – 47 milioane de metri cubi de gaze, iar România a făcut faţă fără nicio problemă. Stăm foarte bine în ceea ce privește înmagazinarea şi extracţia gazelor din depozite. Putem trece de iarna aceasta, atenție, din producția națională, fără importuri, chiar la un consum de 60 – 62 milioane de metri cubi gaze pe zi”, a declarat Ion Sterian.

Citiți materialul integral aici