KazMunayGas: Ţițeiul kazah transportat pe teritoriul Rusiei nu este supus sancţiunilor UE

KazMunayGas: Ţițeiul kazah transportat pe teritoriul Rusiei nu este supus sancţiunilor UE
Sancțiunile aprobate de UE la începutul lunii, care prevăd renunțarea etapizată a produsele petroliere de origine rusă, nu se aplică achizițiilor de țiței din terțe țări și livrate pe cale maritimă, dacă un astfel de țiței este încărcat în sau tranzitează Federația Rusă. În acest sens, Kazahstan vrea să diminueze consecințele negative ale sancțiunilor internaționale asupra exporturilor țițeiului kazah.

Uniunea Europeană a aprobat, în 3 iunie 2022, al șaselea pachet de sancțiuni, care prevede o renunțare etapizată la țițeiul și produsele petroliere de origine rusă. Implementarea acestei măsuri va dura 6 luni pentru țiței și până la 8 luni, în cazul produselor petroliere.

Aceste restricții nu se aplică achizițiilor de țiței din terțe țări și livrate pe cale maritimă, dacă un astfel de țiței este încărcat în sau tranzitează Federația Rusă.

Astfel, compania națională de petrol și gaze KazMunayGas (KMG), cât și alte companii producătoare de țiței din Kazahstan, desfășoară activități de informare a clienților săi cu privire la lipsa restricțiilor în legătură cu operațiunile cu țițeiul kazah, care este transportat pe teritoriul Rusiei.

 

Citiți articolul integral pe Capital.ro