Luna ianuarie a adus o acce­le­rare puternică a preţu­rilor apartamentelor vechi cu trei camere din Capitală, la o medie de 105.500 de euro, în urcare cu 7% faţă de perioada similară din 2021 şi maximul ultimului deceniu, valoare care nu a mai fost atinsă din prima jumătate a anului 2009, potrivit calculelor SVN România.

Raportat la nivelul lunii decembrie, prețurile din ianuarie 2022 a adus un avans de 1.600 de euro sau 1,6%.

„Creşterea preţurilor s-a accelerat la început de an. De regulă, în luna ianuarie sunt scoase la vânzare numeroase proprie­tăţi, aşteptările proprietarilor fiind de regulă mai mari, indiferent de perioadă – aceasta fiind în general explicaţia pentru creşterile mai semnificative înregistrate de obicei în luna ianuarie. Totuşi, există şi o creştere de bază, corelată în principal cu rata inflaţiei şi cu cererea crescută“, a spus Andrei Sârbu, CEO al SVN România, citat de Ziarul Financiar. „Pentru 2022 estimăm o majorare a preţurilor de aproximativ 15% pe segmentul nou, în principal ca urmare a creşterii costurilor, şi o majorare mai redusă pe segmentul locuinţelor vechi”, a mai spus el.

Din cele 20 de zone luate în calcul la nivelul Capitalei, zece au atins sau depăşit pragul de 100.000 de euro pentru un apartement de trei camere.