Peste o sută de noi staţii de încărcare pentru maşini electrice vor fi instalate până la finele acestui an şi în 2024, în anumite puncte-cheie din România, au anunţat companiile care se ocupă de proiect.
Astfel, Eldrive România instalează staţii de încărcare pentru maşini electrice în 26 de parcuri de retail din România aflate în portofoliul Square 7 Properties şi Mitiska REIM, iar primele puncte sunt deja funcţionale în Giurgiu Shopping Park, începând din luna iulie a acestui an.
Toate celelalte staţii urmează să fie instalate şi puse în funcţiune până la finalul anului 2023 şi în 2024. În total, este vorba despre mai mult de o sută de staţii care cumulează peste 300 de puncte de încărcare.
Potrivit sursei citate, în Shopping Park Giurgiu sunt patru staţii de 50 kW + 22 kW, unde pot fi încărcate opt maşini electrice simultan. Toate staţiile Eldrive din Shopping Park Giurgiu sunt marca ABB şi asigură o putere de încărcare de până la 50 kW atunci când utilizatorii folosesc conectorul de încărcare rapidă (DC), respectiv până la 22 kW putere când este utilizat conectorul de încărcare semi-rapidă (AC).
Reprezentanţii companiilor subliniază că fiecare amplasament are autorizaţii specifice şi date de punere în folosinţă diferite.
Square 7 Properties activează de peste 15 ani în România şi are în portofoliu 26 de centre comerciale în toată ţara. Acestea cumulează 142.000 metri pătraţi şi sunt dezvoltate împreună cu Mitiska REIM. AGERPRES