Premierul Nicolae Ciucă afirmă că viitorul energetic al României arată din ce în ce mai bine, el precizând că Guvernul are în plan construirea unităţilor 3 şi 4 de la centrala atomo-electrică de la Cernavodă şi retehnologizarea unităţii 1. Potrivit acestuia, creşterea ponderii regenerabilelor în consumul energetic naţional, programul de susţinere a prosumatorilor şi măsurile necesare pentru îndeplinirea obiectivelor de decarbonare vor transforma România într-un punct important pe harta europeană a energiei verzi.

”Am participat la semnarea unui acord între Transgaz, OMV-Petrom şi Romgaz pentru construirea unui important gazoduct, estimat la 500 milioane euro. Este vorba despre o conductă de 308 km pe direcţia Tuzla-Podişor, care va lega perimetrele de exploatare din largul Mării Negre de nodul tehnologic de la Podişor, judeţul Giurgiu. Acordul este un element decisiv în realizarea investiţiei în bogatul perimetru maritim Neptun Deep”, a declarat premierul.

Şeful Executivului precizează că ”nodul tehnologic de la Podişor asigură legătura cu două trasee importante de transport a gazului metan: Coridorul Transbalcanic şi Coridorul Vertical, din care face parte şi conducta BRUA”.
”Prin conectarea zonei de producţie a Mării Negre de nodul Podişor, gazul românesc extras de platformele maritime va fi valorificat rapid şi eficient pe piaţa internă, dar şi pe pieţele internaţionale. Viitorul energetic al României arată din ce în ce mai bine. Avem în plan construirea unităţilor 3 şi 4 de la centrala atomo-electrică de la Cernavodă şi retehnologizarea unităţii 1. De asemenea, creşterea ponderii regenerabilelor în consumul energetic naţional, programul de susţinere a prosumatorilor şi măsurile necesare pentru îndeplinirea obiectivelor de decarbonare vor transforma România într-un punct important pe harta europeană a energiei verzi”, a mai menţionat premierul.