Numărul companiilor locale care au investit în criptomonede prin intermediul platformei româneşti Tradesilvania a crescut cu 600% în 2021, conform informaţiilor transmise de reprezentanţii companiei de administrare a activelor digitale. ”O creştere record, de 600%, a fost observată şi asupra bazei de clienţi persoane juridice, care au investit în criptomonede şi bunuri digitale, iar trendul se menţine şi la început de 2022”, conform Tradesilvania.

Mai mult, volumele totale tranzacţionate în 2021 prin intermediul platformei au atins un nivel record de 200 de milioane de euro. ”Anul 2021 a reprezentat pentru noi un an de dezvoltare pe toate segmentele, atât la nivel de produs, prin dublarea numărului de monede puse la dispoziţia clienţilor, implementarea serviciului de savings, cel de trading automat, cât şi la nivel de echipă, unde am reuşit să dezvoltăm poate cel mai performant şi complet cadru de conformitate, fiind în acest moment în dialog direct cu autorităţile pentru reglementarea suplimentară şi dezvoltarea legislaţiei specifice şi în România”, a explicat Ciprian Dobrescu, CEO al Tradesilvania.

Platforma Tradesilvania oferă acces la 44 de criptomonede, 101 parităţi crypto, un portofel electronic securizat şi o aplicaţie mobilă pentru utilizatori.

”Evoluţia clienţilor persoane juridice, printre care mai multe companii listate la BVB, nu a fost o surpriză pentru noi. Procentul de creştere ne-a surprins, mai ales în lipsa unor acţiuni de marketing cu scopul de atragere de companii. Creşterea de 600% indică faptul că România este tot mai pregătită pe subiectul investiţiilor în bunuri digitale cu o dinamică crescută, inclusiv crypto”, a adăugat Dobrescu.