OMV Petrom, cea mai mare companie integrată din Sud-Estul Europei, anunță încheierea cu succes a unui proiect de dezvoltare a competențelor digitale a angajaților. Programul „Digital Training Skills” a fost cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020, având o valoare totală de peste 2 mil lei.

Noile tehnologii și digitalizarea sunt foarte importante pentru capacitatea companiei de a produce energie mai curată și pentru a contribui la o tranziție energetică de succes în România. În același timp, compania are în vedere permanent dezvoltarea angajaților noștri pentru a susține schimbarea spre o economie digitală și sustenabilă.

La programul au luat parte aproximativ 350 de angajați ai companiei, care au participat, în perioada septembrie 2021- martie 2023, la cursuri pentru dezvoltarea competențelor digitale de bază și avansate. Cursurile au vizat pregătirea în domenii precum monitorizarea și informația sistemelor energetice, securitatea cibernetică a infrastructurii critice și știința datelor.

La finalul activităților de formare au fost acordate diplome și/sau certificate de participare în urma unui proces de evaluare organizat la nivel de companie. Toate documentele de evaluare și certificare, inclusiv certificatele de participare au inclus o mențiune cu privire la faptul că operațiunea a fost sprijinită în cadrul Fondului Social European (FSE).