OMV Petrom, cea mai mare companie integrată de energie din Europa de Sud-Est, a început o nouă etapă din cadrul campaniei „România plantează pentru mâine”. Plantările din această toamnă au debutat cu un eveniment organizat în comuna Brazi, județul Prahova. În cadrul evenimentului a fost plantat puietul cu numărul 2 milioane. La acțiunile de plantare de la Brazi au luat parte reprezentanți ai ONG-urilor partenere și voluntari.

„<<România plantează pentru mâine>> unește comunități și voluntari din întreaga țară în jurul unui scop nobil: să construim, împreună, un mediu mai curat. Schimbările climatice sunt din ce în ce mai prezente și, la nivelul companiei, avem un angajament ferm de a contribui la atenuarea acestora. Acesta include investiții pentru reducerea amprentei de carbon şi pentru a genera energie mai curată, cât și pentru susținerea proiectelor de mediu.”

Christina Verchere, CEO OMV Petrom

Proiectul „România plantează pentru mâine” a început în luna martie 2020 și a fost sprijinit de OMV Petrom cu 5 milioane de euro. În această perioadă, peste 9.000 de voluntari au contribuit la activitățile de plantare care s-au desfășurat în 70 de localități din peste jumătate din județele României.

Acțiunile au fost organizate cu sprijinul a șase ONG-uri recunoscute pentru contribuțiile aduse protecției mediului înconjurător din România – Act for Tomorrow, Mai Mult Verde, Plantăm fapte bune în România, Pădurea Copiilor, Viitor Plus și Asociația Parcul Natural Văcărești.

În cadrul proiectului „România plantează pentru mâine”, au fost dezvoltate alte trei proiecte pilot în România: plantarea pădurilor miniaturale urbane, primul studiu care măsoară stocarea emisiilor de carbon prin intermediul pădurilor, în colaborare cu Forest Design și o componentă educațională destinată apropierii elevilor de natură.