Dacă statul român nu a fost în stare să construiască niciun grup energetic nou, au reușit cei din mediu privat. OMV Petrom a pus în producție la Brazi cel mai modern grup energetic din România. Și singurul din ultimii 32 de ani.

Christina Verchere, CEO OMV PETROM: A devenit operațională în 2012, a costat peste jumătate de miliard de euro, are o capacitate de 860 MW, cam cât consumă Bucureștiul. Anul trecut a asigurat 11% din consumul național. Un proiect de asemenea mărime durează cam 4 ani.

Investiția de la Brazi arată că dacă există voință și bani, nu este nevoie decât de specialiști. Pe care România încă îi are.

Christina Verchere, CEO OMV PETROM:România este foarte bogată în resurse naturale. Dar are nevoie de investiții constante. Iar acum nu ne mai putem uita către trecut, trebuie să facem tranziția energetică și să fim în stare să concurăm! Multe voci au fost împotriva privatizării și au spus că privatiarea Petrom a fost o greșeală. Două lucruri aş vrea să spun din perspectiva cuiva care a locuit peste tot în lume, resursele naturale sunt un subiect foarte naţionalist peste tot, pentru că are legatură cu exploatarea resurselor unei naţiuni. Eu sunt relativ nouă în Petrom, sunt doar de 4 ani , dar aş vrea să spun că privatizarea Petrom poate fi un studiu de caz despre cum poate fi transformată o companie, pentru a livra energie pentru ţară şi a face parte din ţesutul economiei. Petrom este unul dintre cei mai mari plătitori de taxe din România.”

 

Citiți materialul complet pe StirileProTV.ro