OMV Petrom, cea mai mare companie integrată de energie din Europa de Sud-Est, împreună cu Mastercard, au extins sistemul de plată rapidă la pompă.

„Soluția de plată rapidă la pompă face parte dintr-un amplu program de modernizare la nivelul rețelei Petrom. Am început să implementăm un proiect similar și în stațiile OMV. Prin digitalizare, facilităm o experiență îmbunătățită pentru clienții noștri care au o agendă cotidiană dinamică și își doresc să limiteze timpul de așteptare pentru alimentare”, spune Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Rafinare și Marketing.

Astfel, 54 de stații marca Petrom din 28 de județe ale țării beneficiază de culoare rapide și de terminale pentru plata cu cardul sau cu telefonul la alimentare. Sistemul de plată rapidă la pompă acoperă, în prezent, 15% din rețeaua de stații Petrom.

Un sistem pilot de plată rapidă este disponibil și în rețeaua OMV, în 5 stații localizate în București, Cluj și Constanța. Clienții OMV pot achita cu cardul la terminalele de la pompă atât pentru alimentarea cu combustibil cât și pentru cafea și produse de gastronomie care pot fi ridicate, apoi, din stația de distribuție.

Compania are in vedere extinderea acestui sistem de plată, în funcție de locații, de fluxul de clienți și de trafic.