OMV Petrom, cea mai mare companie integrată de energie din Europa de Sud-Est, suplimentează cu 2 milioane de euro contribuția sa pentru modernizarea blocului operator al Spitalului Județean de Urgență Ploiești. Este a treia contribuție pentru această importantă instituție medicală și se adaugă sponsorizărilor în valoare de 5 milioane de euro din ultimii doi ani. Cea mai recentă contribuție va finanța modernizarea celor mai importante săli de operație, pentru neurochirurgie și chirurgie generală. Astfel, întregul bloc operator va fi adus la standarde care să susțină intervenții de o complexitate ridicată.

„Spitalul Județean de Urgență Ploiești este un reper important pentru locuitorii județului Prahova, de aceea am decis să suplimentăm contribuția noastră, astfel încât întregul bloc operator să poată fi modernizat. Suntem onorați să facem parte din acest important proiect de sănătate pentru județul Prahova și le mulțumesc medicilor și personalului medical pentru angajamentul lor față de sănătateapacienților. Le mulțumesc de asemenea autorităților locale pentru ajutor. OMV Petrom este și va continua să fie un partener implicat în această comunitate.”

Christina Verchere, CEO OMV Petrom

Sponsorizarea va acoperi costurile pentru echipamente medicale importante, cum ar fi mese de chirurgie și neurochirurgie, aparate de anestezie performante, echipamente complete pentru neurochirurgie, echipamente complete de chirurgie urologică, defibrilatoare, aparate de radiologie etc. În ultimii doi ani, 11 din cele 13 săli de operație ale spitalului au fost deja dotate cu linii moderne și complete de operație cu susținerea OMV Petrom.

„Unul dintre obiectivele majore pe care mi le-am asumat în calitate de preşedinte al CJ Prahova a fost transformarea Spitalului Judeţean de Urgență Ploieşti într-unul dintre cele mai moderne şi bine dotate centre spitaliceşti din România. În acest sens, am demarat un amplu proces de investiţii. Vreau să le mulţumesc celor de la OMV Petrom că au venit alături de noi şi că, într-un mod atât de generos, sprijină acest obiectiv comun. Faptul că se gândesc la comunitate şi că au încredere în această transformare importantă a Spitalului Judeţean este un lucru extraordinar. Împreună, putem realiza lucruri cu adevărat importante. Prahovenii merită servicii medicale de cea mai bună calitate şi sunt absolut convins că, odată ce proiectul de modernizare se va încheia, ne vom mândri cu unul dintre cele eficiente şi bine dotate spitale din toată România.”

Iulian Dumitrescu, Președintele Consiliului Județean Prahova

OMV Petrom s-a implicat constant în proiecte majore din domeniul sănătății. Astfel, compania a susținut cu 10 milioane de euro Asociația Dăruiește Viață pentru primul spital oncologic pentru copii din România. Anul acesta, compania a anunțat un sprijin de circa 7 milioane de euro pentru HOSPICE Casa Speranței, cea mai importantă fundație din România care oferă servicii de îngrijire paliativă. De asemenea, OMV Petrom a sprijinit Asociația Blondie cu 1,5 milioane de euro, pentru a facilita transportul pacienților, în special al copiilor, ale căror afecțiuni nu pot fi tratate în țara noastră. Compania s-a implicat, de asemenea, în combaterea pandemiei COVID-19, sprijinind Crucea Roșie și spitalele din prima linie cu 1,4 milioane de euro. În total, în ultimii 5 ani, OMV Petrom a sprijinit sectorul medical românesc cu peste 27 milioane de euro.

Spitalul Județean de Urgență Ploiești este cea mai mare instituție medicală din județul Prahova. Spitalul deservește o populație de peste 800.000 de locuitori din județul Prahova și localitățile limitrofe, are peste 65.000 de pacienți internați și peste 160.000 de pacienți pe an în unitatea de primiri urgențe.