OMV Petrom se alătură eforturilor UNICEF și Crucii Roșii Române de sprijinire a refugiaților din Ucraina.

Pentru colaborarea cu UNICEF în România, compania a alocat 700.000 de euro. Suma va susține activitățile centrelor Blue Dot destinate copiilor și familiilor refugiate din Ucraina. Centrele Blue Dots sunt spații prietenoase pentru copii în care sunt furnizate servicii integrate, care includ: reîntregirea și reconectarea familiilor, informare și consiliere, terapie psihologică și prim ajutor privind igiena, sănătatea și nutriția, precum și consiliere juridică de bază. Serviciile oferite sunt în parteneriat cu autoritățile centrale, județene și locale precum și cu ONG-uri, în așa fel încât să răspundă nevoilor copiilor refugiați și să fie complementare serviciilor deja existente.

Prin colaborarea cu Crucea Roșie Română, OMV Petrom va sprijini activități de asistență la graniță, cazare, transport, servicii de traducere și achiziționarea de alimente neperisabile și medicamente. Contribuția companiei se ridică la 300.000 de euro.

OMV Petrom a susținut de la începutul conflictului din Ucraina, prin Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, activitățile derulate de circa 15 organizații neguvernamentale implicate direct în acordarea de ajutor umanitar la granițele României cu Ucraina. Finanțarea OMV Petrom a acoperit cheltuieli de transport pentru refugiați care au ajuns în România și pentru acordarea de asistență medicală de urgență.

Totodată, prin Fundația pentru SMURD, OMV Petrom a sprijinit achiziția de urgență de articole pentru vreme friguroasă destinate refugiaților.