OMV Petrom, cea mai mare companie energetică românească, estimează că, până la finalul acestui an,  va pune în funcțune 80 MW în fotovoltaice.

Estimarea a fost făcută de Franck Neel, directorul companiei responsabil de divizia de gaze și energie, la teleconferința cu analiștii după publicarea rezultatelor financiare ale companiei pe anul 2023.

“În ceea ce privește capacitatea fotovoltaică, trebuie, desigur, să finalizăm unele dintre tranzacțiile de M&A pe care le-am anunțat la începutul anului. Am semnat, acum trebuie să finalizăm. Sunt cei 450 de megawați la CE Oltenia, care vor fi împărțiți 50-50% cu partenerul nostru, CE Oltenia. Avem cei 710 megawați în Teleorman, unde așteptăm o finalizare a tranzacției în acest an. Și avem aproximativ 100 de megawați de alte proiecte care sunt proiecte Petrom de fotovoltaice. Ne așteptăm, dacă totul merge bine legat de aceste finalizări, să producem deja până la sfârșitul anului 2024, să avem aproximativ 80 megawați de PV deja în funcțiune. Deci, acesta va fi un obiectiv, dar sunt încă multe de făcut în acest an, dar va fi un an interesant în ceea ce privește finalizarea și luarea deciziilor finale de investiție pe toate aceste proiecte diferite”, a spus Neel.

Citiți articolul integral pe platforma e-nergia.ro