Fundația Comunitară Prahova lansează „Fondul Prahova pentru Educație”, un fond de finanțare privată coordonat de Fundația Comunitara Prahova, finanțat de OMV Petrom, cu contribuția Poerner România, pentru a susține proiecte educaționale dezvoltate de către organizații neguvernamentale, unități de învățământ sau instituții publice din județul Prahova.

Pentru a atinge obiectivul programului, de a activa comunități în jurul unor inițiative de educație, finanțările vor fi acordate sub formă de granturi pe baza unui concurs de proiecte.

OMV Petrom sprijină activitățile Fondului cu 1.000.000 lei, din care valoarea granturilor nerambursabile este de 850.000 lei, la care se adaugă suma 30.000 lei prin contribuția Poerner Romania, partener de business OMV Petrom. Scopul fondului este de a finanța anul acesta între 7 și maxim 10 proiecte medii și mari educaționale din județul Prahova, proiecte ce transformă comunitatea și oferă un mediu propice dezvoltării copiilor. Primul apel de proiecte are loc în perioada 26 mai – 26 iunie 2022.

„Educația este unul dintre domeniile în care trebuie să investim în mod constant pentru că astfel investim în viitorul nostru. Fondul Prahova pentru Educație este o astfel de investiție în prezent pentru viitor. Prin acest parteneriat ne-am propus să activăm membrii comunității astfel încât să contribuim împreună la îmbunătățirea sistemului educațional local. Totodată, prin intermediul Fundației Comunitare Prahova susținem dezvoltarea ONG-urilor locale în vederea implementării de proiecte sustenabile. Le urăm succes tuturor aplicanților și sperăm ca proiectele câștigătoare să aibă un impact semnificativ în comunitățile locale”, a declarat Adrian Nicolaescu, Director Optimizare Lanț Valoric Est OMV Petrom.