OMV Petrom reînnoieşte, pentru următorii trei ani, parteneriatul cu Academia Gheorghe Hagi (AGH), iar contribuţia de 2,4 milioane de euro va fi folosită pentru selecţionarea, pregătirea şi promovarea a 400 de tineri jucători de fotbal în vederea dezvoltării acestui sport în România.
Potrivit unui comunicat al companiei, Academia va dezvolta şi o serie de proiecte care vizează aspecte de sustenabilitate: achiziţionarea şi montarea de panouri fotovoltaice, iluminarea cu becuri LED, plantarea de copaci în jurul bazei şi studii şi activităţi de reducere a emisiilor de carbon.
„Printre direcţiile cele mai importante prin care contribuim la dezvoltarea societăţii se numără educaţia. Susţinem creşterea unei noi generaţii mai sănătoase, performante şi contribuim la promovarea unor valori esenţiale, precum încrederea în sine, fair-play-ul, munca în echipă şi îmbunătăţirea continuă. Sunt valori pe care le împărtăşim cu Academia Gheorghe Hagi, unde ne bucură să vedem şi un angajament sporit pentru sustenabilitate şi pentru dezvoltarea echipei feminine”, a declarat Christina Verchere, CEO OMV Petrom.

Academia va asigura accesul la şapte terenuri de antrenament şi un teren pentru jocurile oficiale şi va continua dezvoltarea bazei sportive prin construirea unui nou teren de antrenament cu baloane încălzite pentru efectuarea antrenamentelor pe timpul iernii.
„OMV Petrom a devenit un partener de cursă lungă, care a înţeles că performanţa în sport se construieşte în timp, cu răbdare, pasiune şi resurse adecvate. Cu ajutorul companiei, putem să oferim în continuare copiilor cele mai bune facilităţi de performanţă la una dintre cele mai importante Academii din Europa Centrală şi de Est, destinată formării şi pregătirii viitorilor fotbalişti de succes pe plan internaţional. Le mulţumim pentru susţinerea performanţei în sport”, a subliniat Gheorghe Hagi, fondator AGH.

Academia a fost înfiinţată în 2009 şi se adresează copiilor începând cu vârsta de 7-9 ani, care sunt selecţionaţi la nivel naţional şi care sunt instruiţi folosind cele mai bune practici internaţionale în ceea ce priveşte motivaţia, alimentaţia, condiţiile de antrenament etc. AGH a fost declarată cea mai bună academie de fotbal din România de către Federaţia Română de Fotbal.

OMV Petrom este sponsorul principal al Academiei din 2020, susţinând creşterea numărului de copii legitimaţi la circa 300, de la aproximativ 120, înfiinţarea echipelor pentru fotbalul feminin, achiziţia echipamentelor sportive şi medicale şi construirea un nou teren sintetic de antrenament. AGERPRES