Autorităţile române ar trebui să reducă fiscalitatea în sectorul energetic, ceea ce ar duce la preţuri mai mici şi la atragerea investitorilor, au afirmat reprezentanţii OMV Petrom, într-o conferinţă de presă.

Ei a fost întrebaţi dacă statul român ar trebui să reducă fiscalitatea în sectorul energetic, chiar şi pentru o perioadă limitată de timp.

“Cred că aspectul predictibilităţii este extrem de important şi în acest sens este important să existe o etapă de consultări, pentru că trebuie un echilibru între fiscalitate şi atragerea de investitori. Pentru Legea offshore, considerăm că fiscalitatea este mult prea ridicată şi necompetitivă”, a răspuns Christina Verchere, CEO al OMV Petrom.

La rândul său, Alina Popa, directorul financiar al companiei, a arătat că este foarte importantă stabilitatea, predictibilitatea. “Trebuie să fim şi competitivi atunci când vorbim de fiscalitate, prin comparaţie cu alte ţări europene şi nu numai. Iar dacă ne uităm la taxarea specifică sectorului de petrol şi gaze, nu suntem competitivi, deci este nevoie de schimbări în acest sens”, a spus ea.

Franck Neel, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil cu activitatea de upstream, a amintit că deja unele ţări din UE au decis reducerea TVA la energie pentru această iarnă. “Este o măsură recomandată pentru a scădea presiunea pe preţ”, a subliniat el.